Počelo 16. Osječko ljeto kulture

Predstavom 'Gospođica iz Maxima' Georgesa Feydaua u izvedbi zagrebačkog Gradskog kazališta 'Komedija' i režiji Ivice Kunčevića, u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu otvoreno je 16. osječko ljeto kulture.

Na 13 lokacija u gradu bit će izvedeno 26 dramskih, glazbenih, likovnih, književnih, filmskih i drugih programa. 30. lipnja dana Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada izvest će trostanu dramu 'Na Drini ćuprija' koja uključuje glumu, ples, glazbu i balet i daje produženu verziju Andrićeva romana koji se u predstavi nastavlja sve do devedesetih godina 20. stoljeća.

Premijera Osječkog ljeta kulture bit će 1. srpnja kada Dječje kazalište Branka Mihaljevića izvodi predstavu 'Ja magarac' Zvonimira Baloga u režiji Dražena Ferenčine. Iz likovnog dijela programa organizatori ističu retrospektivnu izložbu Antuna Motike te izložbu skulptura i slika 'Sokol' Zlatka Boureka. Osječko ljeto kulture će završiti mjuziklom 'Matilda' Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

Gradonačelnik Ivan Vrkić pozvao je Osječane i sve goste da poprate programe Osječkog ljeta kulture koji su za sve posjetitelje besplatni.