U Crikvenici poduku o sigurnosti na moru prošlo više od 4000 djece

'Hvali more drž se kraja', stara poslovica nas upozorava da more uz mnoge ljepote skriva i opasnosti. Upravo o tim opasnostima i kako ih uspješno i sigurno zaobići, u Crikvenici već godinu dana uče osnovnoškolci.

Kako bi ove ljetne praznike osnovnoškolci proveli što sigurnije, a njihovi roditelji bezbrižnije kroz projekt 'Sigurnost na moru' pobrinuli su se pripadnici Specijalističkog ronilačkog tima. Oni su u godinu dana sigurnom ponašanju na moru i pod morem podučili više od 4000 djece.

Riječ je o djeci od 10 do 15 godina koja sudjeluju u projektu sigurnost na moru koji je organiziran u suradnji sa ronilačkim klubom Nemo Adriatic. Program se već više od godine dana provodi u dječjem odmaralištu Stoimena Vladimira Nazora nedaleko od Crikvenice.

Djeca osnovnih škola dolaze u grupama i ovdje ostaju po tjedan dana. To je osnovno upoznavanje s ronilačkom opremom, načinima ronjenja i vrstama ronjenja. Što se tiče ostalih aktivnosti na moru tu su plovidbe na različitim plovilima i još mnogo toga, objašnjava edukator Goran Vukelić. Sve ono što su naučili u teoriji, polaznici će moći isprobati i u praksi.