Manifestacija 'Što su jeli i pili naši stari?'

Udruga proizvođača domaće šljivovice 'Slavonka' iz Osijeka organizira 27. lipnja u Đakovu izložbu autohtonih prehrambenih proizvoda. Najavljeno je kako će od 15 sati i 30 minuta u vezovskom šatoru u Đakovu biti postavljena izložba autohtonih prehrambenih proizvoda, pića i drugih tradicijskih proizvoda.

Istodobno će biti organizirano prikazivanje tradicijske prerade koma, pečenje rakije na otvorenom uz dida Matu i Peru. Nakon 16 sati predstavit će se društvo za očuvanje kulturološke tradicije i baštine 'Bela sela' iz Harkanovaca i to posebnom ponudom 'popapričitog kruva', a oko 17 sati posjetiteljima će biti ponuđene palačinke s tradicionalno proizvedenim pekmezom i drugim pripravcima.

Oko 19 sati i 30 minuta organizatori priređuju kuhanje šokačkog pilećeg paprikaša i drugih specijaliteta. Na kraju programa, oko 20 sati, bit će podijeljena priznanja proizvođačima tradicionalnih pića te tamburaški program.

Ekipa emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' zaputila se u Đakovo kako bi provjerila što se događa na manifestaciji. Odnosno privuklo ih je natjecanje za najkvalitetniju rakiju.