'More na stolu' u Fažani

Ribarskom feštom 'More na stolu' Fažana je pozdravila početak glavne turističke sezone. U srdeli pripravljenoj na razne načine uživali su i domaćini i i gosti. Uz atraktivnu gastro ponudu predstavljena je i bogata ribarska tradicija.

Srdela kao kraljica stola. Nekad siromaška hrana, sada je kulinarska inspiracija. Fažanski su je kuhari pripravili na tridesetak načina. Od tradicionalne marinirane srdele do burgera.

U jelima od srdele posjetitelji su mogli uživati po promotivnim cijenama. Za 25 kuna nudio se slijed od tri jela.

Uz atraktivnu gastronomsku ponudu, predstavljena je i bogata ribarska tradicija. Moglo se zaveslati na batani, otkriti svijet fažanskog plićaka ili okušati se u pletenju mreža.

Fažanci već petnaestak godina gostima ovako predstavljaju svoju baštinu. A njima se uistinu ima što predstaviti jer bogata je tradicija ovoga mjesta. Ribarske vještine i gastroponudu začinila je i pjesma.