Šesti Fantastic Zagreb Film Festival otvara film 'Muškarci i kokoši'

Crna komedija s elementima fantastike 'Muškarci i kokoši' Andersa Thomasa Jensena večeras će na ljetnoj pozornici Tuškanac otvoriti 6. Fantastic Zagreb Film Festival, u sklopu kojeg će u deset festivalskih dana biti prikazano pedeset filmova.

Fantastic Zagreb Film Festival održava se do 9. srpnja, a filmovi su podijeljeni u nekoliko programskih sekcija - Orient Express, Panorama, Ponoćno ludilo, Americana i Kratki program.
Funky terasa Swanky Mint hostela u Ilici 50 ugostiti će 6. i 7. srpnja, s početkom u 21,15 sati, 17 kratkih filmova u trajanju od 140 minuta programa dnevno. U programu se nalaze i dva hrvatska kratka filma - 'Zvjerka', hrvatsko-finska koprodukcija te psihološki triler 'Indonezija'.
Jedan od noviteta ovogodišnjeg FZFF-a je dječji program koji će se 2. i 3. srpnja održati u Zagrebačkom plesnom centru. Ujutro će biti prikazana dva filma - 'Mali vitez Trenk' i 'Dječja magija', a nakon toga će se održavati dječje radionice te kratka predstava 'Jedan dan u laboratoriju ludog znanstvenika'.
Program će se održavati od 11 do 15 sati, namijenjen je djeci do 12 godina, a ulaz na filmove i radionice je besplatan za sve posjetitelje.  Uz ljetnu pozornicu Tuškanac i Medvedgrad, Zagrebački plesni centar ove je godine jedna od lokacija prikazivanja igranih filmova navečer. Upad na ljetnu pozornicu Tuškanac bit će besplatan za posjetitelje s psima.