Predstava 'Ja magarac', premijera ovogodišnjeg Osječkog ljeta kulture

Predstava za djecu 'Ja magarac', prema tekstu Zvonimira Baloga jedina je premijera ovogodišnjeg Osječkog ljeta kulture, koju će osječko Dječje kazalište Branka Mihaljevića izvesti 1. srpnja u dvorištu osječkog Prehrambeno-tehnološkog fakulteta.

Redatelj Dražen Ferenčina rekao je na konferenciji za novinare kako je zadovoljan obavljenim poslom te glumačkom i autorskom ekipom koja je posljednja dva mjeseca radila na predstavi. Roditelji se, napomenuo je Ferenčina, trebaju pripremiti na jako puno dječjih pitanja, a odgovarajući na njih i sami se suočavaju s nekim temama i odgovorima koje uzimamo 'zdravo za gotovo'.

Dramatizaciju potpisuje Nives Madunić Barišić koja je istaknula kako se u Balogovoj prozi i poeziji zrcali cijeli svijet koji je okrenut naopako i nikada naizgled nije logičan. Zbirka priča 'Ja magarac', napomenula je, istovremeno je poigravanje s formom priče i njezinim razumijevanjem, ali i jezično-stilska igra.

U predstavi nastupaju Đorđe Dukić, Areta Ćurković, Aleksandra Colnarić, Tihomir Grljušić, Edi Ćelić i Kristina Fančović. Predstava 'Ja magarac' u osječkom Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića praizvedena je 1984. godine, kada je autor dramatizacije i scenske glazbe bio Branko Mihaljević.