Predstavljen projekt budućeg studentskog doma u Virovitici

U virovitičkoj Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici, predstavljen je projekt budućega studentskog doma. Imat će 108 ležajeva i bit će dio budućega studentskog kampusa u Virovitici.

Novi studentski dom bit će u neposrednoj blizini Visoke škole. Za 387 studenata od kojih više od polovine nije iz Virovitice to je odlična vijest. Dobro dođe nama studentima koji nismo iz Virovitice pošto su stanovi u Virovitici dosta skupi tako da će nam olakšati troškove i blizu nam je, kaže studentica Lara Škvarić.

Projekt je vrijedan malo više od 19 milijuna kuna, od toga 18 i pol milijuna nepovratna su sredstva iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, a preostali dio pokriva Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Kompleks bivše virovitičke vojarne postat će tako pravi studentski kampus u sklopu kojeg će biti postojeća Visoka škola, studentski restoran te uskoro studentski dom. U tijeku je proces javne nabave nakon kojeg počinje gradnja, a prvi studenti u virovitički studentski dom trebali bi se useliti tijekom rujna sljedeće godine.