Omiljena dizajnerica za sve ljubitelje retro stila

Modna scena Hrvatske mijenja se iz dana u dan. Sve je više mladih dizajnerica, kreativaca koji s tekstilom i ostalim materijalima rade čudesne odjevne predmete. I sve je više prilika gdje mogu pokazati svoj rad.

No, što je s nešto starijom generacijom dizajnera? Jedna od njih, Lidija Bošnjak, unatoč dizajnerskom iskustvu, ostala je zaigrana djevojčica zaljubljena u vintage i rock. Imam puno stilova, puno se oslanjam na starinske stilove, na 50-te, koketiram s rockom. Radim male serije koje su unikatne, drugačije, imam jednu seriju pa preokrenem isti materijal u drugi kroj, a sve da se ne ponavljam, da budem zbog toga drugačija, kaže Lidija.

Jedno vrijeme provela je u Londonu te kaže kako su Camden i Portobello utjecali na njezino shvaćanje mode i kreacija. Od tada, a bilo je to prije nekoliko godina, Lidija odijeva Hrvatice u rock i vintage haljine hrabrih, vrištećih motiva, a na majice kad je prigoda poput Valentinova, zalijepi antivalentinovsku poruku. 

I što je najbolje, njezine kreacije ne nose samo tinejdžerice. Lidija ima stalne, ali i anonimne kupce, kojima uvijek iznova nudi nešto novo i otkačeno. Sve sama kroji, šije, prodaje i pokazuje da nije potrebno biti na naslovnici da bi se uspjelo.