Dinamična joga

Joga je postala jedan od najraširenijih načina vježbanja. Nama zapadnjacima uvijek se činila kao smirujuća, ali i vrlo zahtjevna i pristupali smo joj s oprezom i sumnjom. No danas kada je miješanje kultura potpuno uobičajeno i joga je dobila svoje modifikacije i prilagodila se nervoznom i užurbanom gradskom čovjeku.

Tako su dvije mlade učiteljice joge Jelena Dvoržak i Nana Sklevicky Majer otvorile malen ugodan centar za vježbanje. Prednost malog prostora je i mali broj ljudi kojima se posvećuje i veća pozornost, a blizina centra grada pogoduje baš užurbanim i zaposlenim ljudima da katkada pobjegnu u ovu oazu.

Vježba se dinamična joga, neka varijacija astanga joge koja ima klasičnu strukturu sata u svojoj metodici, ali niz asana i fokusiranje na dah. Ovaj način vježbanja, čini se, dovoljno je privlačan za raznoliku skupinu muškaraca i žena. Ovim se treningom razvija snaga, pogotovo u rukama, te snaga središta tijela. Razvija se i fleksibilnost i već nakon nekoliko sati vaše je tijelo gipkije. Razlika se primjećuje i na duhovnoj razini, jer ubrzo se smirenije diše i koncentracija je bolja. Naravno tu je i vedra i pozitivna energija učiteljica koje vas vode kroz trening.