HEP-ove nagrade 'Imam žicu!' dobilo 37 učenika

U sjedištu Hrvatske elektroprivrede (HEP) održana je 22. dodjela nagrade učenicima 'Imam žicu!'. Novčane nagrade u iznosu od 2500 kuna dobilo je 37 učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske.

HEP ovu nagradu dodjeljuje od 1995. učenicima osnovnih i srednjih škola za uspješna postignuća na području matematike i fizike, a od 2005. i najboljim mladim elektrotehničarima.

Dobitnici novčane nagrade su svi učenici koji osvoje prvu nagradu na državnim natjecanjima znanja iz matematike i fizike i javnog izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike za proteklu školsku godinu u Hrvatskoj. Nagradu dobivaju i učenici srednjih strukovnih škola koji osvoje prva tri mjesta na državnim natjecanjima iz osnova elektrotehnike i elektrotehničkih mjerenja te na natjecanjima učenika trećih razreda koji uče za elektromehaničara.

Nagrada 'Imam žicu!' najdugovječniji je društveno odgovorni projekt u Hrvatskoj koji spaja gospodarstvo s osnovnim i srednjoškolskim obrazovanjem, a s ovogodišnjim nagradama HEP ih je od 1995. dodijelio ukupno 681.

Predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Perica Jukić rekao je da je jedan od strateških ciljeva HEP-a postati tvrtka znanja, centar izvrsnosti i točka u kojoj će ogledati konkurentnost čitavog znanstveno-istraživačkog, proizvođačkog i graditeljskog potencijala na području energetike u Hrvatskoj.