Igraju se i zarađuju! Skupina prijatelja ima posao iz snova

Srednjoškolski prijatelji iz Zagreba oduvijek su obožavali društvene igre. Ništa bolje nije bilo ni kad su porasli. A najbolje je postalo kada im je neplanirano omiljena zanimacija  postala - posao. 

Karte i društvene igre isprva su im bile samo hobi. Mi smo stara ekipa, znamo se već godinama i negdje krajem srednje škole počeli smo se vikendima družit i igrali smo raznorazne društvene igre, priča Hrvoje KordićSećam se da smo jednom pokušali igrat društvenu verziju neke kompjutorske igrice i pravila su bila dosta nejasna i onda smo mi modificirali pravila, malo smo ih prilagodili našim potrebama i to je ispalo super. Onda smo rekli - pa ajmo probat napravit vlastitu igru, prisjeća se Hrvoje.

Bilo je to prije 4 godine, a evo ih danas: igraju svoju kartašku igru. To je kartaška igra za dva do četiri igrača koja traje nekakvih 15 min do pola sata,. Namijenjena je za sve, od 7 do 70 godina. Na predstavljanju igre u Esenu najmlađi je igrač imao 10 godina, a najstariji 70 godina, objašnjava Ivan Kraljić.

Sefovi, kradljivci, bande…sve je to dio ove igre u kojoj je pobjednik onaj tko prvi skupi određenu svotu novca. Prvo pa muško - tako bi se moglo reći  za uspjeh njihove igre. Jer upravo ona je odigrala veliku ulogu u njihovu životu: dotadašnji hobby postao im je posao.

Da je sve samo igra kada su ti posao igre, nije. Naše najveće poteškoće su bile oko financiranja projekta. Mi smo se odlučili ići na Crouwtfunding opciju financiranja, pokrenuli smo Crouwtfunding kampanju i preko nje smo skupili novce. I onda je krenuo najveći problem, a to je sama proizvodnja, ističe Ivan Ferenčak

Dobar dizajn, distributer... mnogo je sitnih, a toliko važnih koraka za uspjeh. Jer imati samo dobru ideju tek je prvi, maleni korak.
No njima se sve posložilo i igra je odlično prihvaćena diljem scijeta. Nismo dobili do sada niti jednu lošu reakciju, a igra se igra u cijelom svijetu i za sad se nitko nije žalio, ustvrdio je Ivan.

Uz mnogo volje, istraživanja i upornosti hobi im je postao posao. Doslovno: njihov je posao sada društvena igra.