Rijeka domaćin Europskog juniorskog prvenstva u skokovima u vodu

Rijeka je domaćin Europskog juniorskog prvenstva u skokovima u vodu. Natjecatelji iz cijele Europe na riječkom bazenu Kantrida natječu se u pet različitih disciplina, a među njima su i hrvatski predstavnici koji su već ostvarili uspjeh.

Europsko juniorsko prvenstvo u skokovima u vodu po prvi se puta održava u Hrvatskoj. Na Trsatu su na svečanosti otvaranja prodefilirali predstavnici 28 zemalja Europe i 176 natjecatelja, a među njima i hrvatski reprezentativci. Hrvatska reprezentacija ima četiri člana, što je najmanje u protekle četiri godine. 

Hrvatske boje brane dva natjecatelja u najstarijoj dobnoj kategoriji juniora, jedna djevojka u kategoriji juniora te jedna djevojka iz Zadra u kategoriji mlađih juniorki. Dosad su se na prvenstvu najboljima pokazali Nijemci i Britanci, no u finale je ušao i naš reprezentativac, 17-godišnji Zagrepčanin Hrvoje koji je osvojio 11 mjesto. 

Prekrasno vrijeme i zasigurno najljepši bazen u Europi za skokove u vodu posjetitelje ostavlja bez daha, a u spektaklu na bazenu Kantrida moći će uživati sve do nedjelje.