Profesor predavao držeći u nosiljci bebu i osvojio društvene mreže

Fotografija profesora Honorea Kahija sa Sveučilišta Bouake u Obali Bjelokosti, koji drži predavanje držeći na leđima u nosiljki bebu jedne od studentica u predavaonici, preplavila je u četvrtak društvene mreže.

Plemenitom gestom profesor Kahi ponudio se kao baby sitter za vrijeme predavanja kako bi bebina majka, mlada studentica mogla nesmetano pratiti njegovo predavanje. Kazao je kako su studenti isprva bili iznenađeni, da su se smijuckali i potom ga fotografirali, no na kraju su shvatili kako je njegov potez ono što bi u takvoj situaciji trebao učiniti svatko tko mladim majkama - studenticama želi pomoći u nastavku obrazovanja.

Ovaj profesor komunikacija na Sveučilištu Bouake za BBC je rekao da žene ne smije obeshrabriti tuđi stav o tome što bi ili što ne bi trebale činiti. Po podacima UN-a djevojčice u subsaharskoj Africi rjeđe su u prilici završiti bilo kakvu školu, a osobito ih je malo na sveučilištima. Ovdje uglavnom prevladava muški šovinizam, kazao je Kahi, objasnivši da je djetešce uzeo i stavio u leđnu nosiljku jer je počelo plakati.

Objasnio je i da nije želio da mlada majka napusti predavanje pa ga je uzeo k sebi. Mirni ritmični pokreti i profesorov blag glas umirili su bebu koja je vrlo brzo zaspala.