U Zagrebu održan međunarodni turnir u polu na biciklima

U Zagrebu je proteklog vikenda održan međunarodni turnir u bike polu, ili polu na biciklima. Iako djeluje vrlo moderno i urbano, polo na biciklima postoji još od kraja 19. stoljeća i davne 1908. predstavljen je kao demo-sport na Olimpijskim igrama u Londonu.

Na hokejaškom terenu kraj Zagrebačkog velesajma okupili su se neki od najboljih  igrača pola na biciklima iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Češke, Mađarske, Poljske, Njemačke, Engleske i Finske. Međunarodni turnir organizirao je Bike Polo klub Zagreb.

Inače, polo na biciklima je potkraj 19. stoljeća izmislio irski biciklistički prvak Richard Mecredy, a 1908. predstavljen je na Olimpijskim igrama u Londonu kao demo-sport. Tada se igrao na travi. U Zagrebu se polo na biciklima igra od 2010. godine, a kako nemaju pravi teren igrači treniraju na parkiralištu kod zgrade NSB-a.  

Iako se polo na biciklima danas igra u 500 klubova u velikim gradovima Europe, Amerike i Azije, u Hrvatskoj još nema status sporta. Zagrebački zaljubljenici u polo na biciklima nadaju se da će se to uskoro promijeniti.