Umjetnik koji svojim modelima ulijeva samopouzdanje i hrabrost

Za Dinu Baksa šminkanje je, baš kao i balet kojim se bavio - čista umjetnost i zadovoljstvo. Make upom se počeo baviti prije pet godina, nakon završetka dugogodišnje baletne karijere u kazalištu.

Do sada je šminkao mnoge mladenke, balerine, glumice… Dnevna ili večernja šminka, filmska i kazališna, za njega su jednako važan izazov. Ipak, ostavština kazališta još je tu. Ja općenito volim svu šminku, ali upravo zbog moje teatralne prošlosti, naravno da volim malo drame, nešto malo jače. Tako da uvijek pokušavam ljude malo nagovoriti, ne da se opuste, nego da malo više izađu iz nekih svojih kalupa, kaže Dino.

Iako više ne pleše balet, u kazalištu je često, jer šminka svoje bivše kolege i kolegice. Svojim umjetničkim izričajem modelima ulijeva samopouzdanje i hrabrost. Naglašava zanimljive crte lica, stvara nove. Šminkanje za Dinu nije tek uljepšavanje, već svakodnevna preobrazba.

Dino svoje vještine šminkanja prenosi i na polaznike škole za vizažiste gdje predaje i uči šminkanju. Mi vizažisti i make up artisti, mi ispunjavamo želje, mi stvaramo nešto drugo iz jednog lica, objašnjava Dino. Kako izgledaju njegovi procesi preobrazbe doznala je ekipa emisije 'Dobro jutro, Hrvatska'.