Atraktivne moto utrke u Novoj Rači

Općina Nova Rača nedaleko od Bjelovara poznata je u motociklističkome svijetu. Zahvaljujući entuzijazmu pojedinaca,  17. godinu ondje su se vozile motoutrke za Prvenstvo Hrvatske. Zanimljiva staza usred mjesta i dobri domaćini privlače sve više motociklista i izvan naših granica.

Oldtimeri, skuteri, supermoto - kategorije su u kojima se u Novoj Rači motociklisti natječu za Prvenstvo Hrvatske. Sve utrke se inače voze u lijevom krugu, mi idemo desno, idemo malo pobrusit gume u kontra smjeru. Vozimo kratku utrku od 750 metara oko crkve, naše utrke su popularne u Hrvatskoj, vozači im se rado odazivaju, kaže organizator utrke Romed Pocrnić.

Ove godine odazvalo se 90 vozača iz Hrvatske, Njemačke, Austrije i Slovenije. Za gledatelje pravi spektakl. Najatraktivniji su skokovi u parku, na kojima se dogodi i pokoji pad, ali sve je to dio sporta - kaže jedan od najboljih u Hrvatskoj, Marin Gros iz Nove Rače, koji vozi od pete godine.
 
Za Prvi hrvatski motoklub, baš kao i Marin, vozi i Slovenka Anuška Škofic - jedna od samo dviju žena koje su se ovaj put natjecale u Novoj Rači. Počela je prije pet godina, a vozi oldtimere. 
 
I ova utrka u Novoj Rači bila je "Memorijal Marijana Krmpotića - Mixera", prije tri godine preminulog motociklista i  suorganizatora ovih i mnogih bjelovarskih utrka.