Vježbanjem poboljšajte i kogniciju

Ako ste ikada, a sigurno jeste, poželjeli promijeniti rutinu vježbanja, rješenje za vas smo našli u pulskom Pump´n´jump studiju. Body motion nov je način vježbanja koji je u ovaj studio uvela kineziologinja Marina Škrobot. Ubraja se u skupinu body & mind programa.

Vježbe su zaista kompleksne, a njihov cilj je utjecati na mobilnost, jačanje i fleksibilnost tijela. Glavne karakteristike su fluidnost, raznolikost te velik broj vježbi i kombinacija koje vam dopuštaju da istodobno jačate i rastežete dijelove tijela. U početničkom, osnovnom, treningu fokus je na držanju tijela i pravilnom postavljanju pozicija te na oblikovanju i jačanju muskulature. Kada to savladate, napredni će vam trening poboljšati kardio-respiratorni sustav.Zanimljivost ovog treninga je baš ta fluidnost koja vas čini gipkima, ugodna je tijelu, ali i mozgu jer razmišljajući o načinima povezivanja vježbi povećavate kognitivne sposobnosti. Tako će i vaše tijelo kao i um osjetiti učinak hormona sreće koji se razvija vježbanjem.

Vježbali smo uz more i u hladu borove šume. Marina vam preporučuje rano jutro i kasno popodne, naravno ugodu borove šume, no ako je velika vrućina bolje je vježbati u zatvorenom.

Marina je ovaj program razvijala dvije godine i sada je pred vama još jedan efikasan i kvalitetan način vježbanja i zato pokušajte body motion: