Američki studenti istražuju Hrvatsku

Dvostruka dobitnica nagrade Emmy, novinarka i producentica Ashely Colburn opet je u Hrvatskoj. Ovaj je put dovela i sedmero studenata novinarstva, koji su sedam dana proveli u Splitu, a sada, u još sedam dana, istražuju kontinentalnu Hrvatsku. 

Ashley Colburn prvi je put posjetila Hrvatsku prije sedam godina, na bratov prijedlog. Premda snimajući dokumentarce obilazi cijeli svijet, u Hrvatskoj je bila čak 22 puta. Zaljubila sam se u Hrvatsku kad sam je prvi put posjetila. Na dobrom je položaju u Europi. Putujem svijetom i snimam, a iz Hrvatske se lako dođe u druge zemlje, kaže Ashley.

Iz Colorada i Minnesote zajedno s njom stiglo je i osmero studenata, koji na ovom putovanju rade projekte o različitim temama vezanima za Hrvatsku. Prošlog tjedna obišli su Dalmaciju - bili su u Dubrovniku, Splitu, na Braču, a ovoga tjedna istražuju kontinentalni dio Hrvatske.

Studenti su oduševljeni Hrvatskom, koja je u Sjedinjenim Državama sve popularnije turističko odredište, a tomu, uz turističke filmove, uvelike pridonose i usmena predaja te uspomene koje će podijeliti s prijateljima.