14. izdanje Tabor Film Festivala

Četrnaesto izdanje Tabor Film Festivala koje će se ove godine održati od 7. do 10. srpnja u dvorcu Veliki Tabor u Desiniću donosi preko 200 kratkometražnih filmova i 16 izvođača na čak tri pozornice uz bogati DJ program.

Festival u četvrtak otvara Kries, ethno alternativci predvođeni karizmatičnim Mojmirom Novakovićem, a njima će se pridružiti Pridjevi, Breakdown i pobjednici natječaja za slovenske bendove Attic Mist

U petak, 8. srpnja, dogodit će se veliki povratak Darka Rundeka u Hrvatsko zagorje nakon punih 36 godina uz njegov Cargo Trio, dok će večer upotpuniti ska rockeri Radio Aktiv i zagrebački FOR.

Subota će  osim za pobjednike hrvatskog natječaja Univerzitas biti rezervirana za beogradsku rock eksploziju Repetitor te electro rock senzaciju ABOP.

Finalnu večer začinit će hrvatskoj publici omiljeni Kultur Shock, jedan od najpopularnijih europskih psychodelic rock bendova Naxatras iz Grčke te Rolin Humesi kojima će pripasti čast da zatvore TFF.

Uz Tabor Varoš i Sunset stage koji pruža predivan pogled na Zagorje uz zalazak sunca ove će godine premijerno biti predstavljen Taborska vatra stage na kojem će nastupiti Domagoj Šimek iz House of Pablo kolektiva, braća Alen i Nikola Vranić te Dominik Kisić i Filip Berlengi iz Jebotona.

Glavni dio filmskog programa čini međunarodna konkurencija u kojoj će se prikazati 26 kratkometražnih filmova, dok je domaća zastupljena sa 17 uradaka. Oba programa imaju nekoliko svjetskih premijera te mnoštva hrvatskih odnosno regionalnih premijernih prikazivanja. Popratni filmski program čine Retrospektiva Ivana Salatića, Kratko je bitno! (European Film Academy 2015). Predstavljanje filmske škole ELO Sveučilišta Aalto iz Helsinkija, Sound&Vision, Noć žive publike, Zagorski specijal te izložba 'Dnevnik migrena' Katarine Dude.

Ovogodišnji partner Tabor Film Festivala je i humanitarna organizacija 'Are You Syrious?' koja će postaviti šatore za 6 do 8 ljudi u kampu te će ih se moći koristiti za preporučenu donaciju od 60-80 kuna po danu, odnosno 10 kuna po osobi. Mjesta u šatoru mogu se rezervirati i pojedinačno, a sav prihod od donacija bit će iskorišten za pomoć tražiteljima azila na području Republike Hrvatske.

Posjetitelji će moći uživati i u gledanju druge polufinalne utakmice Europskog nogometnog prvenstva između Francuske i Njemačke, kao i velikog finala u nedjelju. Jutarnja Kick4All - antistres kickboxing tjelovježba bit će dobra prilika za one koji požele aktivno započet novi dan ili jednostavno ublažiti mamurluk od prethodnog.

U Dobrom jutru ovogodišnje izdanje Festivala predstavili su odličnom svirkom uživo ska rockeri Radio Aktiv i Perica Štefan, organizator Tabor film festivala: