Ela Vušković pomiče granice mogućeg

Maturantica srednje Turističke škole, 18-godišnja Splićanka Ela Vušković, pomaknula je granice i razbila mnogobrojne predrasude. Unatoč Downovu sindromu s odličnim je uspjehom završila srednju školu.

Elina srednjoškolska svjedožba konačno je u ruci. Nije joj bilo ni lako ni jednostavno. No, da uspjeh bude veći, proglašena je najboljom učenicom generacije za zanimanje pomoćni kuhar i slastičar.

Iza nje su sati rada, učenja, ali i velika želja da može sve kao i njezini vršnjaci. Iznimna potpora dolazila je od  profesora, a posebice razrednice. U početku je bila nesigurna, nespretna i nije se voljela upoznavati, ali s vremenom se otvorila te postigla izvrsne rezultate i mislim da je ovo prilika i poziv za ovu djecu u svakodnevnom životu, kaže profesorica Ljudmila Despot iz Turističko-ugostiteljske škole Split.

Ispred Ele kao i svih njezinih 202 školskih kolega koji su danas s ponosom primili diplome jest možda najteža etapa - traženje posla. Ela je učinila veliki korak, a onaj mali, ali značajan, sada je na poslodavcima.