Osvježite ljeto koncertima na Bundeku

Dok u srcu grada traje uživanje u glazbi na travi Tomislavova trga na prvom openair festivalu orkestara Zagreb Classic, od 7. srpnja sve posjetitelje čeka glazbeno osvježenje uz jezero i birani koncerti u jedinstvenom ambijentu Ljetne pozornice Bundek.

Na početku, u četvrtak 7. srpnja Tamara Obrovac i njezin Transhistria Ensemble s novim albumom Canto Amoroso, u petak 8.7. Večer fada i Kvartet Mascara, a u subotu 9.7. Cubismo za vruće kubanske ritmove i puno dobre zabave.

Potom 10. srpnja slijedi spektakl udaraljki u projektu The Watchers of the Sky uvijek atraktivnih Sudar Percussion feat. Ink Experiment Duo s izborom glazbe kultnih bandova i glazbenika iz 60-ih, 70-ih i 80-ih. 

Slijedi kolaž najpoznatijih domaćih i stranih hitova u mjuziklu Cesta Škole pjevanja Husar & Tomčić (11.7.) te naposljetku Jazz ansambl HRT-a pod vodstvom Andreasa Marinella uz gitarista Matu Matišića u počast kultnom jazz gitaristu i skladatelju Djangu Reinhardtu (12.7.).

Na kraju, velika glazbena fešta, u srijedu 13. srpnja - naši 'omiljeni Meksikanci' Mariachi Los Caballeros u finalu koncertnih večeri na jezeru Bundek. Svi koncerti počinju u 21 sat, a ulaz na sve programe je slobodan.