The Greenhill Boys, sjajan amaterski big band

Na zagrebačkoj  glazbenoj sceni pojavio se još jedan sjajan amaterski big band protkan jazzom. U okrilju Klinike za infektivne  bolesti  'Dr. Fran  Mihaljević' i Medicinskog fakulteta vježbaju dečki 'The Greenhill Boysa', tj. dečki sa Zelenog brijega kako se često naziva taj dio Zagreba.

Band je izrastao iz malog jazz trija koji je počeo svirati na stručnim sastancima koji su sačinjavali infektolozi Tomislav Maretić, Edi Terlević i Bruno Baršić. Kada je jazz pijanist Marijan Gruber kao bolesnik Klinike čuo njihovu svirku pozvao ih je da se pridruže na probama kod trubača Karla Franića, Franca. Tako se 'rođenje' orkestra dogodilo 20. studenoga 2012. upravo u stanu trubača Franca. Zbog buke je već u travnju slijedeće godine orkestar preselio na sadašnje mjesto, predavaonicu Klinike. Orkestar se širio, pa su se pridružili i profesionalni glazbenici, a zadnje vrijeme se pomlađuje i maturantima srednjih glazbenih škola.

Trenutni postav orkestra su Boris Ciglenečki, kao bubnjar, inače glazbeni urednik na Hrvatskom radiju i televiziji, producent i dobri duh hrvatskog jazza. Ostali članovi banda su: bas Krešimir Ivić, ton majstor na HTV-u i perkusionist Darko Klarić, saksofoni Vladimir Jazbec, Dora Šuk, Josip Novosel, Stjepan Fučkar, trubači Ivan Žuvela, Franjo Karlović Karlo Franić, trombonisti Mario Hegedić i Robert Garofulić, hornist Pavao Došen, pjevači Toni Zekulić i Paula Ivančić.

Sjajna ekipa, članovi big banda 'The Greenhill Boys' prof. dr. Bruno Baršić, infektolog, dirigent, aranžer; Marijan Gruber, pijanist i pokretač orkestra; bubnjar Boris Ciglenečki i njegova unuka Paula Ivančić (19), pjevačica te dr. Miljenko Srića, psihijatar i trombonist u orkestru gostovali su u Dobrom jutru i sjajno zabavili gledatelje i voditelje.


Ekipa Dobrog jutra zavirila je i na probu orkestra u predavaonici zagrebačke Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević gdje jednom tjedno, a uoči nastupa i češće, vlada sjajna atmosfera: