U Križevcima međunarodni volonterski kamp za mlade

Zanimljivo i sadržajno ljeto za djecu iz Križevaca i ove je godine pripremio volonterski centar Link udruge Glas mladih. Umjesto zurenja u zaslone računala i mobilnih telefona, sada mogu sudjelovati u različitim radionicama.

Uz to, možda nauče i koju riječ španjolskog, ruskog ili češkog jer iz tih zemalja stižu volonteri koji su zaduženi za program. Sportske, glazbene, likovne i dramske radionice održavaju volonteri koji dolaze iz Rusije, Poljske, Češke, Srbije i Španjolske.

Radi se o iskusnim mladim volonterima koji su sudjelovali u sličnim radionicama diljem Europe. Oni su glazbenici, organizatori dječjih sportskih igara, likovnjaci, studenti kineziologije, psiholozi i učitelji. Volonteri će kroz igru, ples, glazbu i sport djeci približiti kulturu svojih zemalja, upoznati ih sa svojom tradicijom i običajima.

Drugo ljeto zaredom volonterski kamp organizira Volonterski centar Link uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih te Grada Križevaca u suradnji sa svjetskom volonterskom organizacijom.