Znate li što je anksioznost i kako se boriti s njom?

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu traje međunarodni kongres o stresu i anksioznosti na kojem sudjeluje 300 stručnjaka iz 35 zemalja.

Na kongresu sudjeluju stručnjaci iz područja psihijatrije, psihologije, obiteljske medicine, socijalnog rada i srodnih struka, a koji se susreću s osobama s poremećajima uzrokovanim tjeskobom i stresom. 

Na štandu u predvorju Filozofskog fakulteta u Zagrebu izloženi su radovi žena koje su uključene u psihoterapijsku skupinu u okviru Onkološkog odjela bolnice u Čakovcu. Rad rukama dio je terapeutskog programa u liječenju brojnih bolesti, a onkološke su bolesti jedan od najvećih izvora stresa.

Takvi programi omogućavaju ljudima čiji je život drastično promijenjen zbog bolesti ne samo da poboljšaju ishod liječenja, nego da u toj bolesti pronađu neki novi smisao. Pomaže da se počnu baviti nekim novim poslom te da na bolest ne gledaju samo kao na nešto što im je život promijenilo na gore, nego što im može život promijeniti i na bolje, kaže psihologinja Andreja Bogdan.