Tunelom Grič ubrzo će moći šetati posjetitelji

Prva faza radova na obnovi tunela Grič završena je. Radovi vrijedni 1.350.000 kuna trajali su 60 dana, a nakon što se urede i vanjski bočni pristupi, tunelom će ubrzo moći prošetati i prvi posjetitelji. Uz uređenje okoliša ispred bočnih izlaza, uredit će se glavni izlaz - dvorište u Radićevoj 19.

Stanovnicima na tome kućnom broju, gradonačelnik Milan Bandić osobito je zahvalio na suradnji i razumijevanju. Istaknuo je kako će uređeni tunel Grič biti prava turistička atrakcija. Sadržaje i program osmislit će Turistička zajednica grada Zagreba i Grad Zagreb, najavio je gradonačelnik, dodavši kako će, i u tome pitanju, biti konzultirana struka. Tematski ćemo osmisliti ovaj prostor, a cilj je da to bude jedinstvena atrakcija kroz koju će poželjeti proći svaki turist.

Tunel je ukupno dugačak oko 500 metara i ima dovoljno mjesta za različite sadržaje, rekla je pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić. Voditelj projekta Ivica Blažun iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet objasnio je što je dosad učinjeno.

Izvedeni su radovi uključivali čišćenje tunela, uređenje poda, napravljena su dva nova sanitarna čvora, obnovljene su sve instalacije, uključujući elektro-energetski razvod, razglas i sigurnosne instalacije. Također, očišćen je i obnovljen drenažni sustav, injektirane su obloge tunela da se spriječi dovod vlage te ugrađene inox ploče za odvod kondenzenata i dijela vode na oblozi. Na svih šest ulaza-izlaza stavljena su nova vrata.