'Mi za vas' – podizanje kvalitete života starih i nemoćnih osobama

U zagrebačkom Centru za edukaciju i savjetovanje 'Sunce' pokrenut je novi projekt međugeneracijske solidarnosti 'Mi seniori za vas juniore i Mi juniori za vas seniore'.

Misija Centara za edukaciju i savjetovanje 'Sunce' je organiziranje i provođenje obrazovnog, odgojnog, psihosocijalnog i savjetodavnog te humanitarnog rada sa svrhom poticanja ljudskih vrijednosti i razvoja pojedinaca, obitelji, grupa i zajednica. Upravo iz tog razloga kroz 12-godišnje djelovanje usmjerili su se na pružanje psihosocijalne pomoći i podrške, volonterske pomoći svima kojima je ona potrebna. Stoga su prepoznati kao savjetovalište u zajednici koje odgovara na potrebe građana, postajući tako svojevrsni servis pomoći u lokalnoj zajednici.

Projekt 'Mi za vas' nastao je upravo kao odgovor na potrebe lokalne zajednice zagrebačke Knežije. U prostorije mjesnog odbora Knežija svakodnevno dolazi veliki broj osoba starije životne dobi, pa je Udruga  odlučila osmisliti usluge koje doprinose poboljšanju kvalitete njihovog života. Glavni cilj projekta je razviti mrežu različitih usluga u zajednici koje će doprinijeti poboljšanju kvalitete života osoba starije životne dobi i na području cijelog Grada Zagreba.

U udruzi su stoga organizirali pružanje pomoći i podrške te usvajanje novih znanja i vještina i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena za osobe starije životne dobi. Voditeljica projekta Maria Tomić Preiner, psihologinja i socijalna radnica Centra, u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorila je o tome kako je projekt zamišljen i kako se svatko može priključiti projektu: