Sve je spremno za Međunarodni Slama Land Art Festival

Udruga Slama i ove godine u Baranji održava svoj Međunarodni Slama Land Art Festival od 25. do 31. srpnja. Tijekom vikenda 30. i 31. srpnja festival je otvoren za sve posjetitelje, a osmišljen je i bogati glazbeno - scenski program.

Festival 'SLAMA'
postao je mjesto na kojemu se okupljaju kreativci otvoreni za alternativni pristup životu, koji svojim sposobnostima i u prisnom kontaktu s prirodom izgrađuju, ne samo slamnate skulpture i instalacije, koje se kasnije zapale i polako istrunu, već jedan mali i drugačiji model društva, objašnjavaju organizatori. 

Svaka misao i svaka slamka materijal su za kreaciju, dodaju. Reći ćete možda da sam sanjar i da mlatim praznu slamu, ali ja nisam jedini... Kao što je rekao John Lenon - I hope some day you'll join us and the world will live as one, napisao je u pozivu za festival idejni začetnik ovog okupljanja i predsjednik Udruge 'Slama' Nikola Faler

Osnovna poruka je da smo svi potekli s izvornog savršenog mjesta, odnosno stanja i da tamo na određeni način opet možemo stići, dodaje u najavi ovogodišnjeg Međunarodni Slama Land Art Festivala Faler.