Karlovcu u čast spustite se i vi

Bogat program za 437. rođendan grada Karlovca. Koncerti, predstave, Međunarodni festival folklora, budnice, bal i alpinizam...


Na 185 metara nadmorske visine, na Starom gradu Dubovcu, iznad rijeke Kupe stoji dvorac još od prije 13. stoljeća. Uloga mu se tijekom povijesti mijenjala, a sutra će biti… možemo reći, alpinistička. Svi koji to žele i mogu, moći će se pokušati spustiti sa 17 m dugog braniča kule. Organizator ovog alpinističkog pothvata je alpinistički odsjek planinarskog društva Dubovac, koje i garantira da će svi biti u sigurnim rukama. Organiziraju to već sedam godina. Uvijek uoči Dana grada Karlovca13. srpnja.

Kako je spustiti se isprobala je novinarka Dobrog jutra, Ivana Debeljak. Nakon početnog elena hrabrosti je malo nestalo, ali odlučnosti je ipak dovoljno ostalo i hrabra se novinarka spustila. Pri tom je pomalo čak i uživala u pogledu. S kule se vidi cijeli Karlovac pa sve do Zagreba. Njena zadnja je: Ljudi moji preporučujem, dakle ako imate straha, proći će. Vjerujte mi, malo ćete se još tresti, ali dobro je. Isplati se.

U subotu od 9 sati u karlovačkoj kuli i vi možete provjeriti svoju hrabrost, no ako su vam draže aktivnosti na tlu, bit će i toga. Jer raznim događajima grad Karlovac slavi svoj 437. rođendan. Ono što s ponosom mogu objaviti da je evo večeras (petak) na programu slavni mjuzikl zagrebačkog Gradskog kazališta Komedija 'Mamma mia', dvorana Mladosti bit će puna, kaže Srećko Šestan, izvršni organizator proslave Dana grada koji poziva sve koji nisu još uspjeli nabaviti besplatne karte da to učine što prije i da dođu.

Sutra nakon 20 sati na rasporedu je zatvaranje Međunarodnog festivala  folklora. Rođendansko slavlje završava, u srijedu, 13. srpnja. Taj dan će i ove godine početi jutarnjom budnicom, a završiti velikim rođendanskim balom. Karlovče, želimo ti sretan rođendan!