3. Dani Nikole Tesle

Trodnevnom manifestacijom udruga Nikola Tesla - genij za budućnost obilježava 160. godišnjicu rođenja jednog od najvećih hrvatskih i svjetskih znanstvenika i izumitelja.

Ispred njegova spomenika u Zagrebu položeno je cvijeće i održan prigodni program te je već tradiocionalno puštena bijela golubica kao simbol mira i napretka. Na poticaj udruge Hrvatski je sabor prije tri godine današnji dan proglasio Danom Nikole Tesle i Danom znanosti, tehnologije i inovacije. 

Svečano je predstavljen novi natpis na pročelju Tehničkog muzeja. Uz postojeći natpis Tehnički muzej dodan je u svjetlećoj formi potpis Nikole Tesle, a kojim je i on svojedobno potpisivao svoje mnogobrojne patente. S obzirom na Teslin rad na uređajima za proizvodnju, prijenos i primjenu izmjeničnih struja, autor idejnog rješenja arhitekt Željko Kovačić, predložio je upravo tu svjetleću formu. Na svjetskoj izložbi u Chicagu Tesla je 1893. izložio neonske cijevi. U Tehničkom muzeju Nikola Tesla, u kabinetu Nikole Tesle demonstrira se rasvjeta pomoću visokofrekventne struje neonskim cijevima. Na ulazu u Kabinet stoji Teslin potpis u neonu, pa je i ovaj natpis na pročelju tako poveznica sa zaokruženom pričom o ovom velikanu koju Muzej prezentira publici.