Svečano otvoren 63. pulski filmski festival

Prigodnom svečanošću i tradicionalnim vatrometom sinoć je u pulskoj Areni svečano otvoren 63. pulski filmski festival koji ove godine uz bogati filmski program nudi, na nekoliko lokacija, popratne programe za posjetitelje i za filmske djelatnike. 

Ustvrdivši kako je pulska Arena sigurno i tradicionalno utočište najboljim hrvatskim filmskim ostvarenjima, a hrvatski film može odgovoriti na suvremene izazove za sedmu umjetnost, ravnateljica Pulskog filmskog festivala Gordana Restović pozvala je publiku u Arenu. Dođite, nađite svoju zvijezdu, na nebu, u publici, u gradu, ali svakako na filmskom platnu, poručila je Gordana Restović.  

Predsjednik Umjetničkog savjeta Hrvoje Pukšec kazao je kako u svjetlu sve kvalitetnije hrvatske kinematografije Pulski filmski festival i ove godine predstavlja ne samo najbolje ovogodišnje radove iz zemlje nego i selekciju filmova koja, kako je rekao, "nadilazi sva očekivanja".

Međunarodna priznanja europskih i svjetskih festivala dokazuju da hrvatski film posjeduje i dalje svu punoću kvalitete i široki raspon žanrova te umjetničku vrijednost zbog čega zaslužuje svoj nacionalni festival poput ovog u Puli," poručio je Pukšec.

Kada imate festival u gradu od 60 tisuća stanovnika, a na tom festivalu skupite isto toliko gledatelja onda morate biti svjesni činjenice da imate najposjećeniju kutlrunu manifestaciju u Hrvatskoj, zaključio je Pukšec.

Čast da otvori ovogodišnje izdanje Pulskog filmskog festivala pripala je jednoj od najznačajnijih svjetskih redateljica i scenaristica Marti Meszaros kojoj je tom prigodom uručena nagrada Zlatna Arena za životno djelo. 

Nakon vatrometa je uslijedila nacionalna premijera romantične komedije redateljice Snježane Tribuson "Sve najbolje".Arija za ljubav i poriluk