Otvorene 67. Dubrovačke ljetne igre

U Dubrovniku su otvorene 67. Dubrovačke ljetne igre. Program je i ove godine bogat, a velika glazbena imena očekuju se već na samom otvorenju.

Ovogodišnje Igre zasigurno će obilježiti kultna predstava Kafetarija, koja je bila sastavni dio Igara u njihovom zlatnom dobu, cijelo jedno desetljeće, sve do 1987. godine.

Ove će godine Kafetarija premijerno biti izvedena u režiji Vinka Brešana, koji je predstavu planirao postaviti na Stradun, no, u duhu današnjice, pobunili su se ugostitelji i vlasnici prodavaonica, pa je scena premještena ispred Sponze.

Na Igrama će se obilježiti 400 godina od smrti Williama Shakespearea, izvedbom Othella na tvrđavi Lovrijenac, a bogati glazbeni program obilježit će klavirski recitali najpoznatijih domaćih i svjetskih pijanista, od Iva Pogorelića do mladih Aljoše Jurinića i Andrewa Tysona. O jakom glazbenom programu dovoljno govori ime Jose Cura.

Mnogi ga nazivaju četvrtim tenorom, ali on će se na Igrama predstaviti, ne samo kao tenor, nego i kao dirigent, ali i fotograf. Evo što nam je rekao u ekskluzivnom intervjuu uoči nastupa na večerašnjem otvorenju Igara: