Ludbreški zbor Podravina djeluje već 137 godina

Priča o ludbreškom zboru Podravina posebna je priča. Jedan je to od dugovječnijih zborova, star čak 137 godina. Tridesetak entuzijasta i dalje u njemu njeguje ludbrešku pjesmu, ali i prijateljstva.

Malo se koji zbor može pohvaliti tako dugim stažem, kao ludbreški zbor Podravina.  Postoje čak 137 godina. Iza nekih pjevača su i deseci godina zborskog staža. To ih nije umorilo. Malom kapelicom u središtu Ludbrega i ovih se dana širi pjesma. U kojoj uživaju sve generacije. I obitelji. Ljubav prema pjesmi u ovom je zboru zadržala  članove koji su ozbiljno shvatili svoj posao.  Zbor broji oko 27 članova koji su stalni i sa velikim entuzijazmom, voljom, ljubavlju čuvaju ovu našu tradiciju zborskog pjevanja ovog našeg ludbreškog kraja, otkriva Katarina Kišićek, tajnica i članica zbora.

A uz ljubav, svakako je potreban i talent. Čega ovdje ne manjka. Pjevači su dobri i relativno redoviti. Ponekad, kada dođe lijepo vrijeme malo se teže okupljamo, ali u zimsko vrijeme su vrlo redoviti. Onda ustvari najviše napravimo, hvali zboraše Jasmina Malek Križanec, voditeljica zbora. Ljeto je stiglo pa su se i probe prorijedile. Iza zbora je godina puna koncerata, ali i novih projekata.

No, vremena imaju i za druženje. Ljubav prema pjesmi povezuje ih i u privatnom životu.