Iz Daruvara motorom po Europi

Goran Bence krenuo je iz Daruvara u Europu samo kako bi putem pričao o ljepotama Daruvara i pozvao mnoge u svoj rodni grad. Savršena turistička promidžba grada.

Daruvarčanin Goran Bence putnik je od svoje 15. kada se do Istre i Slovenije otputio biciklom. S punoljetnošću je prešao na motocikl. U tridesetogodišnjem bajkerskom stažu prešao je 39 zemalja. Nakon lani prijeđenih 10 000 km do Rusije i natrag u 23 dana, odluka da krene put srednje i sjeverozapadne Europe nije bila teška.

A kada putuje pronosi dobar glas i o svom Daruvaru. Motocikl mu je pun daruvarskih turističkih simbola, u prtljazi većinom promidžbeni materijali. I najvažnije, Goran upoznaje ljude i osobno ih poziva u Hrvatsku. Nažalost, kad se maknete iz centralne Europe, ljudi jako malo znaju o kontinentalnoj Hrvatskoj...Ugodno se iznenade kada im kažete da postoje kupališta, skijališta, lječilišta. U tu njegovu misiju ove se godine uključila Turistička zajednica, pa je u suradnji s Ekonomskom i turističkom školom te knjižnicom u Daruvaru nastao projekt 'Cup of joy' - Čaša puna Daruvara. Škola je izradila turističke brošure koje Goran dijeli po europskim gradovima i mjestima. Daruvarska knjižnica uspostavila je kontakt s dvjema knjižnicama u Velikoj Britaniji kojima stižu Nove hrvatske kratke priče naših suvremenih pisaca - prevedene na engleski. Goran Bence obići će knjižnice, a i predstavništva Hrvatske turističke zajednice u nekoliko europskih gradova.

Prvih 20-ak kilometara puta Gorana su otpratili prijatelji iz Moto kluba Daruvar. A dokle je stigao u bajkerskoj promidžbi našega turizma po Europi možete pratiti na Facebook stranici Daruvar - Cup of joy.