Dodjeljene nagrade 14. Tabor Film Festivala

Poljski film 'Mačkica' redateljice Renate Gasiorowske dobitnik je Grand Prix nagrade 14. Tabor Film Festivala kratkog filma, koji je u nedjelju navečer završen dodjelom nagrada.

Nagradu za najbolji eksperimentalni film u međunarodnoj konkurenciji dobio je francuski 'Park' Randa Maroufija. Filipinski 'Dan prije kraja' Lava Diaza dobitnik je nagrade za najbolji igrani film. Najbolji dokumentarni film stiže iz Japana. Riječ je o naslovu 'Zazivajući te' redatelja Hitomi Ohtakare. Najbolji animirani film je 'Ponos Strathomora' Einara Baldvina, američko-islandske koprodukcije. U 'Noći žive publike' nagradu publike dobio je engleski film Dana Hodgsona 'Ljubav je slijepa'.

U domaćoj konkurenciji najboljim filmom proglašen je 'Nas dva' Andrije T. Mardešića, a posebno priznanje dobio je animirani film Martine Meštrović 'Petrova šuma'. Ovogodišnje izdanje jednog od naših najpoznatijih filmskih festivala kratkometražnih filmova imalo je u ponudi, u domaćoj i međunarodnoj konkurenciji, više od četrdesetak filmskih uradaka.

U međunarodnoj konkurenciji u pet programa prikazano je 26 naslova od čega 11 hrvatskih i 10 regionalnih premijera. Uz natjecateljski dio ovogodišnji Tabor film festival imao je i bogat popratni program. Od retrospektive filmova crnogorskog redatelja Ivana Salatića, do predstavljanja finske kinematografije odnosno najuspješnijih filmova filmskog odsjeka ELO Sveučilišta Aalto iz Helsinkija.