I djeca mogu kuhati

Olja Krajnović, Lara Ćuk, Helena Purgar i kuhar Hrvoje Krajnović pokazali su da se već u dječjoj dobi može kuhati. U studiju Dobrog jutra pripremili su dva lagana jela i predstavili Školu ljetne kuhinje.Sendvič od piletine

Sastojci:

tost
vrhnje
senf
zalena salata
rajčica
prepečeni špek
pečena piletina

Prepečeni tost namažite umakom od vrhnja i senfa (u jedno vrhnje dodajte veliku žlicu senfa i dobro promiješajte) na to stavite list salate, kolutić rajčice, komad piletine i hrskavog špeka. Poklopite s još jednim prepečenim tostom premazanim umakom, prerežite po dijagonali i  odmah poslužite.


Burrito s kajganom i sirom

Sastojci
:
burrito
jaja
sir
luk

Jaja umutite, posolite i ispecite kajganu. Sir naribajte. Burrito lagano prepecite na tavi. U burrito posložite kajganu, malo ranije prepečenog luka, naribanog sira, zamotajte i punjeni burrito ugrijte na tavi da je sir otopi. Poslužite ga toplog uz umak i salatu po želji.

Škola ljetne kuhinje sastoji se od 4 zasebne radionice i završne zabave na kojoj se pripremaju omiljeni recepte s radionica. Teme radionica su: ljetne salate, vege ljeto, ljetni zalogaji, ljetni deserti i ljetna zabava. Tijekom radionica djeca nauče kako pripremati ukusne i zdrave obroke od svježih sezonskih namirnica, kako se ispravno i sigurno služiti kuhinjskim pomagalima i aparatima, upoznaju se s mjernim jedinicama u receptima i doznaju zašto je kuhanje tako kreativna i zabavna aktivnost.