Hard body, intenzivan trening pogodan za sve

Vježbati na zraku, uz more, slika je idealnog ljetnog dana. I mi smo za vas našli baš takve vježbačice. Vedre, ustrajne, suncu usprkos, vježbaju uz svoju voditeljicu Dijanu Urukalo, iz šibenskog centra LIFE, i ljeti. Trening se zove Hard body i, vjerujte mi, nije lagan. Što se ne bi reklo kad ih gledate.

Program vježbanja Hard body osmislio je kineziolog Tomislav Dolušić. Riječ je o visoko intenzivnom treningu namijenjenom svim dobnim skupinama, ženama i muškarcima. Pogodan je i za različite omjere fizičke spreme jer se može prilagoditi pojedincu. Naravno, kaže nam Dijana, nije dobro vježbati po jakom suncu i velikim vrućinama, no rano jutro i u kasno predvečerje idealno je za fizičku aktivnost.Karakteristika aerobnih treninga je da pozitivno utječu na zdravlje ne samo fizičko već i psihičko. Znamo da pospješuje rad srca, pluća, jača mišiće i popravlja raspoloženje. Gubitak potkožnih masti tek je jedan dobar učinak vježbanja uz onaj najvlažniji - druženje. Ono nas štiti od stresa, osmijeh se vraća na lice i otpornost u tijelo.

Sve se to vidi na licima vježbačica i naravno na Dijaninom jer bez njezine energije i dobre volje, poticaja i dobre glazbe, rezultati sigurno ne bi bilo ovako dobri. A tu je i ljepota Šibenika, energija grada i mora koja vas vuče da uživate u pokretu i toplini predvečerja.