Pomozite u odgoju rehabilitacijskog, terapijskog ili psa vodiča

Centar za rehabilitaciju Silver ustanova je socijalne skrbi koja u rehabilitaciju osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju uključuje rad sa psima pomagačima kao što su psi vodiči te rehabilitacijski i terapijski psi.

Pas pomagač svoju prvu godinu odrastanja provodi kod socijalizatora - volontera, gdje se navikava na život u obitelji i na razne životne okolnosti u kojima se budući korisnik psa pomagača može naći te uči osnovnu poslušnost. Centar Silver osigurava hranu, veterinarsku skrb kao i stručnu pomoć tijekom trajanja socijalizacije.

Po isteku socijalizacije, pas kreće u osmomjesečni program školovanja te dolazi u kuću k socijalizatoru - volonterskoj obitelji vikendima, tako da je prilagodba rastanka psa i socijalizatora postepena. Tijekom socijalizacije, Centar Silver obiteljima pruža stručnu pomoć te podmiruje sve troškove prehrane, opreme i veterinarsku brigu. 

Centar Silver poziva sve zainteresirane da se pridruže brojnoj obitelji socijalizatora. Učinit će dobro djelo, doživjeti prekrasno iskustvo druženja i odgoja šteneta te pomoći u odgoju psa vodiča, rehabilitacijskog ili terapijskog psa. Više o tome doznala je ekipa emisije 'Dobro jutro, Hrvatska'.