Zavirite u neka od najljepših dvorišta Gornjega grada

Kad god došli u Zagreb, Gornji grad mjesto je koje morate posjetiti, a nađete li se tu od 15. do 24. srpnja, kulturno-turistička atrakcija 'Dvorišta' događaj je koji ne smijete propustiti.

Tijekom deset nezaboravnih dana posjetitelji 'Dvorišta' imaju jedinstvenu priliku zaviriti iza fasada nekih od najljepših gornjogradskih palača i doživjeti čarobne ambijente ovih jedinstvenih prostora. Čeka ih tu i mnogo dobre urbane zabave jer se u dvorištima mogu osvježiti slasnim zalogajima i osvježavajućim gutljajima i dobro se zabaviti uz prvorazredne glazbene izvođače i svirke, od jazza i klasike do popa.

I ove godine od 15. do 24. srpnja, u skladu sa sloganom 'Svatko ima svoju priču...', 'Dvorišta' pričaju priče o prošlosti Gornjega grada. A svako dvorište uistinu ima svoju priču i kroz njih će Zagrepčanima i sve brojnijim gostima predstaviti Zagreb kakav još nisu doživjeli.

Tu će otkriti neke od najljepših privatnih i javnih vrtova i dvorišta gornjogradskih palača u sjevernom dijelu Gornjega grada: prekrasno dvorište s bunarom palače Balbi u Demetrovoj 11, čarobni vrt Državnog arhiva u palači Erdödy-Drašković u Opatičkoj 29 ili malo privatno dvorište obitelji Milovac u Opatičkoj 19.

Što sve od danas možete vidjeti u gornjogradskim dvorištima provjerila je ekipa Dobrog jutra.