Ultra Europe music festival u Splitu

Festival Ultra Europe održava se četvrtu godinu zaredom na splitskom stadionu Poljud, nakon čega seli na Brač, Hvar i Vis. Na osam pozornica nastupit će više od 160 izvođača koji bi trebali privući oko 150 tisuća posjetitelja iz 143 zemlje te 500 stranih novinara, najavljeno je uoči najvećeg festivala elektronske glazbe u Europi.

I ove godine Split je domaćin festivala koji je s tri dana na početku produžen na cijeli tjedan, čime je postao najduži Ultra festival na svijetu.

Festival, koji je jedini među Ultra festivalima zahvaljujući ljepoti Splita, Brača, Hvara i Visa dobio ime 'World Premier Destination Festival', počeo je 14. srpnja partyjem u 'Giraffe Palm Beach Houseu', nakon čega će tri dana na Poljudu nastupiti, uz ostale, Carlcox, David Guetta, Marco Carola, Solomun, DJ Snake, Alesso, Adam Beyer, Afrojack, Nero, Armin van Buuren, Deadmau5 i Martin Garrix.

Festival, koji je prošle godine preko interneta pratilo šest milijuna gledatelja, dodatna je vrijednost za Split, ali i Hrvatsku, istaknula je direktorica gradske Turističke zajednice Alijana Vukšić. U Splitu su mladi iz Brazila, Japana, Kanade, Sjedinjenih Država.... Posjetitelji Ultre moći će se osvježiti na nekoj od plaža u Splitu i njegovoj okolici, a to mogu virtualno učiniti i ostali stanovnici svijeta. Sve to zahvaljujući modernoj tehnologiji i domaćoj pameti.