U Krapinskim Toplicama počinje 5. BadlFest

 U Krapinskim Toplicama počinje petodnevni 5. BadlFest. Pet dana bogatog zabavnog, kulturnog, gastronomskog, sportskog i programa za djecu otvara se koncertom Amire Medunjanin, sarajevske interpretatorice sevdalinki i Ante Gele, a završava 18. srpnja histrionskom predstavom Marijana kabare.

Odličan i raznolik zabavni program uz nastup poznatih glazbenika, plesnih, filmskih, kazališnih događanja nudi 5. BadlFest. Krapinske Toplice se za vrijeme Festivala pretvaraju u centar ljetne zabave u Zagorju. Bogat program koji promiče turizam i kulturu održavat će se na više lokacija u trajanju od pet dana. Iz bogatog programa treba izdvojiti večerašnji koncert Amire Medunjanin i Ante Gele u 20 sati, sutrašnju jutarnju (9.30) dječju predstava kazališta Smješko 'Šuma Striborova' i večernji koncert Humana, Marijana Bana & Diktatora i Trnja (20 sati) u Aleji kestena. U subotu na pozornicu stižu Quentin's Dogs, Adastra, Daddy Cool i DJ Goc od 20 sati, a od 21 možete u Kino Parku pogledati reviju filmova s Tabor film festivala. U nedjelju od 18 sati u sklopu Ciklusa Heferer orgulja u Župnoj crkvi Presvetog Trojstva nastupat će Mirta Kudrna na orguljama i tenor Vedran Jurković. Od 19 sati u Aleji kestena nedjeljna zabava uz Podvinčane.  Festival zatvaraju Glumačka družina Histrioni sa svojom predstavom 'Marijana kabare' od 20 sati u hotelu Toplice.

Ovim festivalom u Krapinskom toplicama osvježavaju uspomenu na Jakoba Badla koji je prije 150 godina pokrenuo tada moderno austro-ugarsko kupalište koje je vrvilo kulturnim i zabavnim programima. A što još možete čuti i vidjeti u Krapinskim toplicama ekipi Dobrog jutra otkrio je  Ernest Svažić, organizator Baldfesta i glumica Marija Borić: