'Đir po Zagrebu' i ovoga ljeta nudi nešto drugačiju zabavu

Oni vole ljeto, zabavu, turiste i Zagreb! Projekt mlade studentice prava 'Đir po Zagrebu' i ovoga ljeta nudi nešto drugačiju zabavu. U noćnim turama desetak studenata sve zainteresirane upućuje na skrivena mjesta.

Iako se ljeti dio zabave seli na obalu, Zagreb ostaje grad pun turista iz cijeloga svijeta. Najčešći posjetitelji su mladi željni dobrog noćnog provoda. Ideja je povezati turiste i lokalne i uputiti turiste u noćni život Zagreba, pogotovo ljeti, kaže organizatorica 'Đira po Zagrebu' Martina Kozić. Tako će se cijeli srpanj i kolovoz  - srijedom, četvrtkom, petkom i subotom, 'đirati' po gradu.

Ture nisu samo namijenjene strancima nego i mladim Zagrepčanima koji se žele dobro zabaviti u svom gradu tijekom ljetnih mjeseci, dodaju organizatori. Oni koji žele, za sudjelovanje se mogu prijaviti na službenoj Facebook stranici projekta ili se jednostavno javiti golubu kada naiđu na njega u gradu.

Naime, zaštitni znak ture je golub jer je, smatraju studenti, prepoznatljiv simbol Zagreba. Stoga i svi animatori koji promoviraju i vode ture nose masku goluba.