U Rijeci najveća putujuća izložba o dinosaurima 'Divovi Patagonije'

Divovi Patagonije stigli su u Rijeku! Najveća putujuća izložba o dinosaurima južne Zemljine polutke otvarena je u bivšem 'Exportdrvu'. Izložbu je postavio Prirodoslovni muzej Rijeka i bit će to, najavljuju, doživljaj za sva osjetila.

Replike kostura dinosaura i modeli dinosaura u prirodnoj veličini čine putujuću izložbu 'Divovi Patagonije: Istraživanje tek počinje'. U postavu Prirodoslovnog muzeja Rijeka, nudi upoznavanje dinosaura i njihovog svijeta svim osjetilima, uz upotrebu najsuvremenijih tehnologija, multimedije i virtualne stvarnosti.

Neke od zanimljivih činjenica koje možda niste znali o dinosaurima: znanstvenici tvrde da su neke vrste bile toplokrvne, a ne hladnokrvne životinje poput današnjih gmazova - krokodila i kornjača. Također, vjerojatno su komunicirali i glasovno i vizualno. Fosilni nalazi čeljusti i lubanja istraživače su doveli i do nekih zvukova koje su dinosauri ispuštali. Naravno, možete ih čuti na izložbi.

Istovremeno je u Exportdrvu postavljena i autorska izložba o životu i uvjetima života u vrijeme dinosaura na našem području 'Terenski dnevnik jednog paleontologa'. 'Divovi Patagonije' gostuju samo u Rijeci i neće ići u ostale hrvatske gradove. Izložba će biti otvorena od ponedjeljka do petka od 9 do 21 sat, sve do 28. veljače 2017.

Među prvima je na ovu izložbu zavirla jutarnja riječka ekipa HTV-a: