Objavljene nominacije za Emmy! 'Igra prijestolja' trijumfirala u čak 23 kategorije

Televizijska serija 'Igra prijestolja' pomela je konkurenciju u nominacijama za uglednu televizijsku nagradu Emmy te prikupila nominacije u čak 23 kategorije.

Odmah iza nje je serija 'Američka kriminalistička priča: Narod protiv O.J. Simpsona' koja je osvojila čak 22 nominacije. Među njima za najbolju miniseriju, Sarah Paulson za glavnu glumicu, Cuba Gooding Jr. za najboljeg glumca te tri nominacije za sporedne glumce koje su pripale Sterlingu K. Brownu, Davidu Scwimmeru i Johnu Travolti.

Veliki je favorit i druga sezona serije 'Fargo' s 18 nominacija. Među ostalim, nominirana je za najbolju mini seriju, Kirsten Dunst za glavnu glumicu, Jean Smart za sporednu glumicu, a ima i dvije nominacije za sporedne muške uloge; Jessea Plemonsa i Bokeema Woodbinea. Slijedi serija 'Veep' nominirana za 17 Emmyja te 'Saturday Night Live' sa 16 nominacija.

Ovogodišnje iznenađenje je serija 'Mr. Robot' koja je nakon prve sezone osvojila 6 nominacija među kojima za najbolju dramsku seriju te za najboljeg glumca, za kojeg je nominiran Rami Malek. Oko 19.000 članova Akademije za televiziju imalo je dva tjedna u lipnju da odabere između više od 8000 kandidatura emisija emitiranih tijekom prethodnih dvanaest mjeseci. 

Drugi krug glasovanja predviđen je za 15. do 29. kolovoza. Dodjela nagrada, 68. po redu, održat će se 18. rujna u Los Angelesu, a vodit će je ABC-jev komičar Jimmy Kimmel. Cijelu listu nominiranih za nagradu Emmy pogledajte ovdje.