Završeno snimanje za Maximus, novi spot Ane Rucner

Ovih je dana Ana Rucner snimila novu skladbu i spot: 'Maximus, s mladim britanskim pijanistom, Oliverom Pooleom.

Odabrala je glazbu koja je spoj dvije skladbe: najveći koncert za violončelo u h-molu, slavnog kompozitora Antonina Dvořáka i Thunderstruck, poznatu pjesmu grupe AC/DC. Osim je što je svirala, Ana je i autor i redatelj spota. Inspiraciju za ovaj projekt pronašla je u jednoj pohvali, jednoj motivaciji i jednoj sceni iz filma.

Upravo je s poznatim Dvořákovim h-mol koncertom diplomirala 2005. godine na Glazbenoj akademiji u Zagrebu. U žiriju je sjedio Tonko Ninić, naš ugledni glazbenik i zauvijek je zapamtila zasluženu peticu i njegove riječi : 'Bravo Ana, sjajna si, ostani u klasici'. Oliver Poole obratio se Ani početkom ove godine pred punom dvoranom u Gruziji u live prijenosu riječima: 'Let's play Thunderstruck, you can do it!' Tada za to nije imala hrabrosti, no sada je prihvatila izazov i u ovu izvedbu unijela svu svoju strast i energiju. Treći motiv za ovaj projekt bio je legendarni film: 'Vještice iz Eastwicka' kojeg Ana obožava. Gledala ga je nebrojeno puta i uvijek bi ju ponovno oduševila scena Jacka Nickolsona i Susan Sarandon koja na violončelu svira Dvoržaka, a Jack ju bodri istim riječima koje se provlače i u ovom spotu. Velika joj je želja bila snimiti baš tu scenu. Spot se snimao na najvećoj, 60-metarskoj hrvatskoj jahti Katina.

Govoreći o iskustvu i motiva u emisiji Dobro jutro, Hrvatska Anu je ekipa iznenadila reportažom o njezinom bratu Mariu Rucneru koji je također, kao i cijela obitelj, glazbenik. Mario svira violu i obožava motore, a nedavno je snimio i neobičan spot s Mladenom Grdovićem i surađivao u cross overu i s Rajkom Dujmićem. Miješa klasiku i rock te klasiku i zabavnu glazbu. Osim što koketira s glazbenim stilovima, obožava klupske nastupe, a prepoznatljiv je po tome što svira violu tijekom vožnje na motoru, ali samo za potreba showa i snimanja naravno.