I stan može biti multifunkcionalan i interaktivan

U vremena kada su ljudi bez posla ili s malim plaćama do izražaja dolazi kreativnost. Tako i stambeni prostor može postati mjesto raznih druženja, galerija, koncertna dvorana. Ekipa Dobrog jutra posjetila je jedan takav.

U tom stanu u središtu Zagreba žive Ivan Novak i njegova djevojka Ana Mičić. Kada im dolaze gosti, odlaze spavati drugdje. U uređenje stana uložili su mnogo truda, ljubavi i energije. Ovaj stan je prije svega apartman za dnevni najam. S druge strane može biti prostor za izložbe ili za nekakva intimnija druženja, otvorenja izložbi, ili za događaj kao što je nedavno bio modni show-off… Može biti doslovno sve što zaželiš, ako je izvedivo, kaže za stan Ana. Za Ivana opcija prodaje stana nije dolazila u obzir, odlična lokaciju i uređenje stana bili su presudni da stan postane multifunkcionalan. U tome im je bilo i važno da na neki način reklamiraju i zaposle svoje prijatelje i poznanike koji su vješti u nečemu i rade nekakave unikate i zapravo da na taj način ponudimo ljudima da iz Hrvatske ponesu jedan neuobičajeni suvenir poput slike ili skulpturice ili sličnog što je napravio netko iz Hrvatske, iz Zagreba, neki autentičan proizvod, a da nije kineski iz nekakvog dućana, ističe Ana.

Kod Ane i Ivana svi su gosti dobrodošli. Imate li ideju za događaj, radionicu, ili ih samo želite upoznati i družiti se s njima - bit će im drago. Žele da gosti u stanu ponašaju i osjećaju kao kod kuće. Mogu samo prespavati, ali ako žele imati izložbu ili čak koncert.