Na pulskom festivalu dodijeljene nagrade Šovagović, Tanhofer i Šamanović

Na 63. Pulskom filmskom festivalu dodijeljene su tri nagrade filmske struke za posebne doprinose u filmskoj umjetnosti.

Nagrada Fabijan Šovagović dodjeljuje se za posebni glumački doprinos hrvatskoj kinematografiji, a dodjeljuje je Hrvatsko društvo filmskih redatelja. Ovogodišnja dobitnica je glumica Vera Zima, a nagradu je uručio Danilo Šerbedžija, predsjednik Hrvatskog društva filmskih redatelja.

Nagrada Nikola Tanhofer dodjeljuje se za najznačajnija postignuća na području filmske slike u kategorijama za cjelovečernje djelo, kratkometražne forme i televizijsku seriju za godinu unatrag. Nagradu dodjeljuje Hrvatska udruga filmskih snimatelja. Dobitnik nagrade za dugometražni film je Branko Linta, direktor fotografije za film 'Kosac', dobitnica nagrade za kratkometražni film je Eva Kraljević, direktorica fotografije i redateljica filma 'Lijepo mi je s tobom, znaš' te za TV seriju 'Crno-bijeli svijet' direktor fotografije Mario Sablić

Nagrada Vedran Šamanović je godišnja nagrada koja se dodjeljuje filmskom umjetniku koji je te godine, u bilo kojoj grani filmske umjetnosti, u kratkom ili dugom metru, inovativnim pristupom proširio granice filmskog izraza u hrvatskom filmu. Dobitnik nagrade je Pero Kvesić za dokumentarni film 'Dum spiro spero'.