Opatija baš kao nekada

Opatija- Carski grad, manifestacija kojom se Stara dama vraća u neka druga vremena, održat će se sutra u organizaciji Turističke zajednice grada Opatije. Od 21, pa do ponoći publici će se predstaviti doista poseban program u čijoj realizaciji sudjeluje preko dvije stotine ljudi što je pokazatelj veličine samog projekta.

Program započinje mimohodom Puhačkog orkestra Weinlandkapelle Klöch. Orkestar će svojim kratkim nastupom označiti i početak svečanog otvaranja manifestacije na kupalištu Slatina. Točnu u 21.30, austrijska Pukovnija Gmunden svečanim će postrojavanjem i ispaljivanjem počasnog hica označiti pokretanje preko 20 lokacija/slika u kojima će publika moći uživati sve do 24 sata.

Glavna atrakcija događaj bit će dva projekcijska vodena zida, jedan kraj fontane na Slatini, a drugi u bazenu samog kupališta Slatina. Svojim dimenzijama od čak 375 m2, zvučnom kulisom te projekcijama koje će sadržavati listanje starih fotografija Opatije, ovi će projekcijski vodeni zidovi na spektakularan način spojiti današnju tehnologiju i povijest Opatije. Nakon podizanja vodenih zidova, posjetitelji će moći uživati u brojnim scenarističkim i scenografskim rješenjima, a sve će biti popraćeno bogatim zvučnim i svjetlosnim efektima.

U programu će sudjelovati glumci, statisti, glazbenici i plesači iz Austrije, Mađarske, Italije i Hrvatske. Više o svemu za Dobro jutro govorila je Željka Stašić iz Turističke zajednice grada Opatije: