Držićev 'Dundo Maroje' u izvedbi studentske skupine Teatra M&M

Teatar M&M sa studentima Sveučilišta u Zagrebu izveo je u četvrtak navečer u parku Umjetničke škole u Dubrovniku komediju Marina Držića 'Dundo Maroje' u sklopu programa Dubrovačkih ljetnih igara.

Povodom izvedbe te predstave, njena dramaturginja i redateljica Mira Muhoberac istaknula je da je predstava doživjela brojne izmjene u odnosu na zagrebačku premijeru i izvedbe u ožujku i travnju. 'Predstava traje sat i 50 minuta i doživjela je velike promjene u odnosu na zagrebačke izvedbe, a među ostalim dodano je šest plesača i figure Marina i Vlaha Držića, kazala je Muhoberac koja ovu petočinu komediju prikazuje onako kako zamišlja da ju je sam Držić mogao izvorno prikazati u Vijećnici Republike 1551. godine.

Poručila je i da predstava prikazuje kako mladi ljudi nisu samo skloni estradi nego da obožavaju i Marina Držića. U skici za portret predstave zapisala je i da se prvi put u povijesti hrvatskoga kazališta događa da šest Pometnika prikazuje svih pet činova i sve uloge iz Držićeva 'Dunda Maroja'.

Iz Dubrovačkih ljetnih igara u vezi te predstave su istaknuli da je nakon zagrebačke premijere dobila brojne pozitivne kritike, te da su studenti glazbom, pjevanjem, kostimima i scenografijom stvorili pravo renesansno ozračje, a Mira Muhoberac prikazala Dunda Maroja na dosad neviđen i jedinstven način.