Nikad bogatiji program na bjelovarskom bazenu

Bjelovar nije grad na rijekama, pa ljeti svi hrle na bazen. Od ove sezone Grad je na petogodišnje upravljanje bazen dao Bjelovarskom plivačkom klubu koji je i ranije provodio sportske programe. Ovog ljeta ponuda vodenih sportova i rekreacije bogatija je nego ikad.

Opet vaterpolo na bjelovarskom bazenu. Nije ga bilo godinama, pa je vrijedna ekipa Bjelovarskog plivačkog kluba ponovno odlučila pozvati zainteresirane. Dječaci svih uzrasta hrle. Nije im se teško ranije ustati zbog treninga koji počinje u 8 sati. Da biste mogli na vaterpolo, morate biti dobar plivač. Ovdje tome posvećuju posebnu pažnju. Nekoliko je grupa – od neplivača, početnika do naprednih plivača. A iako Bjelovar nema zatvoreni bazen, pa se trenirati može samo ljeti, ima nadarenih plivača. Štoviše, osvajaju i medalje.

Uz programe za djecu, tu su i programi za odrasle - sve pod stručnim vodstvom 8 trenera - kineziologa ili apsolvenata kineziologije. Postoji obuka i za odrasle neplivače. Gospođa Zdenka Futač donedavno je bila među njima. A sada bez problema skače u bazen. Što je još bolje, jedna od trenerica joj je kći Ana. Ja sam proplivala u roku 8 dana. Imala sam strah od duboke vode, utapljala sam se. Sad sam sretna, kaže gospođa Zdenka. Pitate se kako je to uspjela u samo 8 dana? Zahvaljujući dobrim trenerima, spremno odgovara.

Kad sunce pripeče, ima uz bazen i prirodnoga hlada, pa Bjelovarčani, plivali ili ne, ovamo pod debele krošnje rado dolaze na druženje i čašicu razgovora.