'Pogled u plavo' na gostovanju u Ribnici na Pohorju

Da se na skijalištima ljeti može i roniti, pokazalo se u susjednoj Sloveniji gdje je održana promocija ljepota našega mora i podmorja ne bi li susjedima Hrvatska postala još poželjnija ljetna turistička destinacija.

Slovenci vole hrvatsko more i obalu i rado ih posjećuju. Njihov glavni turistički adut su planine. Upravo je na planinama, na slovenskom Pohorju, održana promocija hrvatskog mora i podmorja. Pitoreskno planinsko središte Ribnica na slovenskom Pohorju u ljetno doba kada utihnu zimski ratraci i snježni topovi sve se više okreće ljetnom turizmu. Nedavno su u zelenim planinama ugostili hrvatski ronilački projekt 'Pogled u plavo'.

Atraktivan 12-metarski bazen Pogleda u plavo postavljen podno skijaških staza bio je nesvakidašnji prizor. Projekt Pogled u plavo je prvi i jedini hrvatski ronilački promotivni projekt kojim promoviramo sigurnost u ronjenju, ronilačke lokacije na Jadranu i Hrvatsku kroz ronjenje. Ovdje u Sloveniji cilj je privući što veći broj slovenskih turista kako bi tijekom ljetnih mjeseci došli na naše more u Hrvatsku i u živo upoznali ljepote našeg podmorja, ističe Andrea Vedrina, voditeljica projekta 'Pogled u plavo'.

Uz ljepote slovenskih planina, čiste prirode i čistog zraka stanovnici cijele regije dobili su rijetku priliku zaroniti na 800 metara nadmorske visine. Dodatni užitak svim posjetiteljima pružila je i izložba podvodnih fotografija jadranskih ronilačkih lokacija. Ona je zaron u bazen učinila još stvarnijim. Drago mi je da moje fotografije predstavljaju hrvatsko podmorje ovdje u Sloveniji, da ljudima možemo predstaviti podvodne ljepote Jadrana, kaže Marijan Radović, autor ove podvodne izložbe.

Na velikoj fešti s brojnim sadržajima u bazenu zaronilo je više od 200 ljudi. Niti loše vrijeme i kiša nije pokvarilo zadovoljstvo posjetitelja, a upravo to je najveća vrijednost i najbolja promocija za Jadran i ronjenje.